Chegadas estas datas, pola nosa cidade podemos ver a decoración das rúas cheas de colorido, a venta de disfraces nas tendas,... pero algo que nunca falla é o cheiro das filloas e das orellas de carnaval, saíndo das nosas casas e das pastelerías. Cada época do ano, cada festividade,... ten unha serie de características, que é o que axuda a diferencialas entre elas. Son un conxunto de cousas que fan especiais as diferentes celebracións do ano.
O entroido, está caracterizada ademáis de polo feito de disfrazarse, polo colorido do que se enchen as ruas, polos desfiles que se organizan en tódalas cidades...pero ademáis polos postres e comidas típicas.
As orellas de carnaval e as filloas, son os postres máis típicos . Cada día, as pastelerías e as casas particulares, amasan quilos e quilos de masa, para que ninguén quede sen probar estas maravillas.
As orellas son cruxientes e dulces, as cales podes comer unha chea delas, sen fartar nunca.As filloas, pódense comer soas ou acompañadas por un monton de cremas ou siropes, segundo o gusto de cada un.O entroido, está caracterizada ademáis de polo feito de disfrazarse, polo colorido do que se enchen as ruas, polos desfiles que se organizan en tódalas cidades...pero ademáis polos postres e comidas típicas.
As orellas de carnaval e as filloas, son os postres máis típicos . Cada día, as pastelerías e as casas particulares, amasan quilos e quilos de masa, para que ninguén quede sen probar estas maravillas.
Como podemos comprobar, o entroido é unha época de festa e alegría para o corpo, e para o estómago.
No hay comentarios:
Publicar un comentario